Vi är i år 2018 och vid det här laget har jag hunnit göra ett antal timmar i NES klassikern Punch Out. En klassisk motståndare är Don Flamenco, den spanske charmören med en ros i mun under sin introdans. Don brukar man, som amatör, behöva nöta ner och matchen är oftast inte slut förrän i slutet av tredje ronden. Men igår knockade jag Don på teknisk knockout redan i första ronden.

Som bilden visar går det ju att göra snabbare, men jag har inte direkt kollat på youtube för att få några tips. Mitt sätt var att nöta ner Don till första knocken, sen lyckades jag hitta en ”stjärnsmäll” genom att leverera ett slag i magen precis då Don kom på fötter, sen undvek jag hans uppercut och svarade med en jabb på käken och därefter levererades stjärnsmällen. Han var i golvet direkt igen och sen repeterades proceduren för seger.

Det var även första gången jag spelade på NES mini som Honken införskaffat. Tog även en tur i Double dragon 2 som jag nötte mycket som barn, alla specialmoves fanns kvar i muskelminnet. Kom till nivå fem utan att förlora ett liv, men där tog det stopp då man plötsligt tvingades göra svåra hoppövningar som resulterade i direkt livförlust vid misslyckande. Själva fightingen klarade jag lysande.

Mer retro gaming i höst hoppas jag!