One CD to rule them all,
   one CD to find them,
One CD to bring them all
   and in the darkness bind them.

Någon gång under 2007 fick jag tillsammans med pappersmagasinet Sweden Rock Magazine även en bland-CD. Inget ovanligt med detta, det fick man varje nummer på den tiden. Men just denna skulle visa sig bli alldeles särskild.

Sannolikt var det dags för semester, långresa i bilen. Bunkeflostrand-Ockelbo plus kanske ett kortare jullov eller längre semester. Detta resulterade i att skivan började få snurr – och fastnade så in i bomben! Det är 15 låtar på skivan av mer och mindre kända artister. Kanske är inte Mountain of Power, Gaia Epicus och Depressive Art riktigt på samma våglängd som Magnum, Saxon eller Crazy Lixx – men här delar de broderligt på utrymmet.

Skivan försvann sedan, blev väl specialförvarad någonstans. Jag hade inte någon chans att minnas de flesta av låtarna då jag bara spelat den på CD i bilen, plus kanske lite via MP3 för väldigt många år sedan. Hittade hela CD-snurror hemma med säkert 30 CD från Sweden Rock på, läste noga igenom alla men ”the one CD” var inte på plats.

Likt Gollum grubblade jag kring detta tills det föll i glömska. Eoner av tid passerade, jag blev tjock, skallig, fick två fina barn och lyssnade typ på Phil Collins istället.

Meeen så en vacker dag kom en av de här små tottarna, hobliknande kreatur, in på kontoret och började fippla med mina gamla Amiga/PC spelboxar som står här som dekoration. Oddish noterade att det var samma gubbe på två av dem, Kyrandia 1 och Kyrandia 3. Varpå det föll sig så att vi kollade vad som var i dem. Bland floppys och cool 90-tals reklam samt manualer låg även den mytomspunna Sweden Rock CD:n!

Sprang genast upp med den till fru Yoyoma som blev lika glad och genast satte samman en spellista på Spotify. Den innehåller 14 av 15 av låtarna på skivan, den saknar endast Flagellation – Threshold to Madness.

Idag, när jag skriver detta, är det Metal fredag – en trend som i vår grupp drogs igång av Mackan (är det hans smekis i min blogg, jag minns inte ens då jag inte skriver här längre). Då passar jag inte, som brukligt, på att dela en endaste musikvideo eller låt – NAY – Det blir hela Sweden Rock Bland-CD med heta nyheter inom hårdrock, antagligen från juli 2007.
Spotify länk till listan här